Meedoen?

U kunt aan verschillende onderzoeken van onze onderzoeksgroep meedoen, als u aan bepaalde criteria voldoet, die wisselen per studie. Zie hieronder voor de verschillende mogelijkheden. Voor een meer algemene Nederlandse uitleg over het onderzoek, klik hier.

Lopende onderzoeken:

Muziek en de Corona crisis – voltooid
Tijdens de Corona crisis doen we van alles om met de situatie om te gaan, maar wat voor rol heeft muziek hierin? Door deze vragenlijst van 12-15 min in te vullen, die in 12 landen wordt afgenomen, kunt u helpen hier meer over te leren. Klik hier voor meer informatie. Of download de flyer en stuur m door!


Individuele muziekperceptie – voltooid
Hier kunt u meedoen aan ons publieksexperiment van het Hersenfestival, op 11 mei 2019 in Laren.
Aan deze studie kan iedereen meedoen!

Klik hiervoor op deze link.
Als u eerst meer informatie wilt, kunt u die hier vinden.


Bewegen op muziek 55+ – voltooid
Bent u 55 jaar of ouder en lijkt het u leuk om mee te doen aan een onderzoek over bewegen op muziek? We zoeken momenteel deelnemers voor een studie die wordt uitgevoerd op de Universiteit Leiden in het Pieter de La Courtgebouw (zie Contact). Het experiment duurt ongeveer een uur en voor uw deelname ontvangt u €7,50. Stuur een email naar beweging.ritme@gmail.com  voor meer informatie!


testLopen en  metaforen: ‘Walking on sunshine’ – voltooid
Bent u tussen de 55 en 65, woonachtig in de omgeving van Amsterdam en kunt u naar de VU komen? We zijn op zoek naar deelnemers voor een onderzoek naar mentale functies en bewegen. Deelname is vrijwillig, meer informatie over het experiment en het inplannen vindt u hier.


Muziek music-brain-2016-billboard-650en mentale functies: 65+ – voltooid
Bent u ouder dan 65, woont u in (de omgeving van) Amsterdam, Den Haag, Leiden of Haarlem en wilt u meedoen aan een experiment naar muziek luisteren en mentale functies, uit te voeren bij u thuis? U kunt meer informatie hierover aanvragen door te mailen naar r.s.schaefer ‘at’ fsw.leidenuniv.nl (‘at’ in het adres vervangen door @). Voor uw deelname ontvangt u €10.


dancingBewegen op muziek – voltooid
Bent u tussen de 18 en 30, woont u in de omgeving van Leiden? We zoeken proefpersonen die willen meedoen aan een experiment van ongeveer een uur, uitgevoerd bij de universiteit in het Pieter de La Courtgebouw (zie Contact). U kunt meer informatie hierover aanvragen door te mailen naar r.s.schaefer ‘at’ fsw.leidenuniv.nl (‘at’ in het adres vervangen door @). Deelname is vrijwillig.


Head_and_ImaginationMedicijngebruik en voorstellingsvermogen – voltooid
Bent u tussen de 35 en 65, en zou u mee willen doen aan een online onderzoek naar informatieverstrekking over medicijnen en voorstellingsvermogen? Het invullen kost ongeveer 30 minuten, en onder de deelnemers verloten wij 1 bol.com cadeaubon van €100,- en 10 bonnen van €20,-! De vragenlijst is hier te vinden.